CO2 Afstandscalculator woon-werkverkeer

Grotere bedrijven en organisaties moeten met ingang van 2023 de CO2 uitstoot woon-werkverkeer van hun werknemers gaan bijhouden. Het betreft de emissie van woon-werkverkeer en zakelijke reizen van bedrijven die meer dan honderd werknemers in dienst hebben. Op deze wijze wil het kabinet de CO2 uitstoot in kaart brengen en controleren om de doelen uit het Klimaatakkoord te halen.

De gemiddelde CO2 uitstoot woon-werkverkeer hangt af van diverse factoren. Hoe meet je de CO2 uitstoot van woon-werkverkeer? Met welk vervoermiddel reizen uw werknemers naar hun werk? Wat is de afstand van uw medewerkers naar de werklocatie? Wanneer deze en andere vragen bekend zijn kunt u gericht de CO2 uitstoot van uw bedrijf meten en reduceren zodat u klimaat neutraler kunt ondernemen?

De CO2 AfstandsCalculator is een onmisbare mobiliteitstool die de CO2 uitstoot van uw bedrijf en woon-werkverkeer kan meten. Deze  tool wordt veel gebruikt op HR afdelingen van grotere bedrijven die middels een nulmeting snel inzicht willen verkrijgen in het huidige CO2 verbruik van woon-werkverkeer en zakelijk verkeer.

Hoe werkt de CO2 AfstandsCalculator?

De standaardversie van de CO2 AfstandsCalculator (voor Windows) werkt met Google Maps op basis van snelste route per auto en enkele reis. Het is een Excel bestand en geschikt voor duizenden afstandsberekeningen. Nadat u in Excel uw adressen/postcodes heeft ingevoerd legt een ingebouwd macro automatisch verbinding met de server van Google Maps. Deze server berekent vervolgens de onderlinge kilometerafstand en koppelt deze berekeningen terug naar de AfstandsCalculator.
Hierna vind de CO2 berekening plaats. Het CO2 verbruik van uw bedrijf m.b.t. tot woon-werkverkeer wordt met Excel formules berekent naar een jaartotaal en levert één totaalsom op aan CO2 emissie. U kunt deze CO2 berekening als een 0-meting zien en een jaar later desgewenst herhalen.

De voordelen van de CO2 AfstandsCalculator

CO2 mobiliteitstool voor bedrijven en organisaties met meer dan 100 medewerkers. Nulmeting CO2 emissie woon-werkverkeer.

Registreer en monitor de CO2 uitstoot van woon-werkverkeer en zakelijk verkeer i.v.m. wet -en regelgeving Personenverkeer 2023.

Efficiënte applicatie om de onderlinge afstanden tussen grotere aantallen (tot duizenden) postcodes of adressen te berekenen.

Toepassing o.b.v. OS Windows, Excel en Google Maps, snelste route, enkele reis auto. Tevens voor Openbaar Vervoer, fiets en wandelen.

De CO2 AfstandsCalculator wordt geleverd met API koppeling naar Google Maps incl. 10.000 credits/berekeningen voor het eerste jaar.

Starttarief € 695,- per jaar (excl. BTW)

Meer informatie over de CO2 AfstandsCalculator…