Een WordPress website op maat

Waalstad Internet heeft ruime ervaring met het bouwen van websites op basis van het Content Management Systeem WordPress. Dit flexibele CMS systeem sluit perfect aan bij de toenemende vraag van klanten om websites zelf te kunnen beheren en onderhouden. In een handomdraai past u zelf uw eigen webteksten aan, voegt u een afbeelding toe aan een webpagina of maakt u zelf nieuwe pagina’s aan. WordPress is Open Source software. Dat wil zeggen dat het systeem geen eigenaar kent en voor iedereen vrij toegankelijk is. En nog belangrijker: iedereen kan het gratis downloaden.

WordPress wordt inmiddels toegepast door ruim 35% van alle websites. En de groei lijkt door te zetten. U kunt voorbeelden bekijken in ons portfolio of  de look en feel van dit CMS systeem ervaren op de website van WordPress.
Bent u nieuwsgierig naar andere (duizenden) thema’s van WordPress? Gebruik dan een filter die bijvoorbeeld selecteert op kleur en vormgeving.


Voordelen van WordPress

  • WordPress is eenvoudig in gebruik en makkelijk te installeren
  • Het dashboard, de achterkant van de website, is helder en behoeft weinig uitleg. Dit is een voordeel voor mensen met weinig programmeerkennis
  • WordPress is gratis! Zo ook de duizenden thema’s en plugins die in WordPress gebruikt worden
  • Er is een grote community rondom WordPress waar vragen en oplossingen worden geboden
  • WordPress is SEO vriendelijk en zorgt voor een hogere ranking bij Google en Bing
  • WordPress is mits voorzien van recente updates veilig en vertrouwd. Het is daarom wel aan te raden je WordPress website bij een professionele en gespecialiseerde website bouwer onder te brengen

Zijn er ook nadelen aan WordPress?

Elk voordeel heeft zijn nadeel. Bij een CMS systeem worden er vaak concessies gedaan aan de vormgeving van de website. Veel CMS systemen zien er vaak hetzelfde uit. Maar dit nadeel weegt niet op tegen de functionaliteit van WordPress. De vele beschikbare plugins (uitbreidingen) maken van uw webpagina’s een moderne, veelzijdige website waar vele bezoekers met bewondering naar zullen kijken.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van een website op basis van WordPress?
Vraag dan nu naar de mogelijkheden en prijzen en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Webdesign | Diensten en Services

De ervaringen die Waalstad Internet de afgelopen jaren heeft opgedaan stellen ons in staat om een breed scala van internetdiensten aan te bieden. Door gebruik te maken van CMS WordPress, open source CMS en gratis in gebruik, kunnen we tegen relatief lage kosten veel functionaliteit bieden. Heeft u vragen? Benut onze ervaring en laat ons u helpen de juiste beslissingen te maken.

Welke diensten bieden wij: 

  • Advisering, registratie en hosting van uw domeinnaam en website.
  • Opzet, bouw en plaatsing van uw website bij hostingprovider
  • Realisatie en implementatie CMS WordPress
  • Advies, concept en realisatie webwinkel op maat
  • Restyling huisstijl en andere aanpassingen binnen een bestaande website
  • Het onderhoud achteraf van uw website met een onderhoudscontract
  • Optimalisering websites (SEO) voor zoekmachines Google en Bing
  • Implementatie van Google Analytics voor statistieken en Google AdSense advertenties in uw website

Welke technieken gebruiken wij:

  • Programmering op basis van HTML, PHP en MySQL
  • Grafisch ontwerp van logo’s en headers
  • Het gebruik van sociale media op uw website
  • Interactieve formulieren, een forum of gastenboek
  • Het toevoegen van digitale nieuwsbrieven, fotogallery of diapresentatie

SEO |  Optimaliseer uw website voor Google

Niet alleen voor bedrijven is het interessant om een website te optimaliseren (SEO) en hoog op de zoekmachineladder te staan. Ook voor persoonlijke weblogs loont het om op de eerste pagina van zoekmachines als Google te staan, zeker nu iedereen geld kan verdienen met Google advertenties.

Een aantal jaar geleden was het mogelijk zomaar ineens hoog te scoren in Google, door het toepassen van een paar slimme trucs. Een daarvan was het gebruiken van zogenoemde ‘doorwaypages’, een groot aantal pagina’s (soms wel duizenden) met alleen maar zoekwoorden, puur bedoeld om door Google geïndexeerd te worden. Deze pagina’s linkten direct door naar de eigenlijke website. Slim, maar niet aan te raden want Google trapt er niet meer in en verwijdert uw website meteen.

Top 10 Google ranking factoren 2021

In 2021 zijn de volgende Google ranking factoren van groot belang voor de vindbaarheid van een website in de zoekresultaten van Google Search.

1. Unieke content van hoge kwaliteit
Content op een website is enorm belangrijk. Zorg voor een natuurlijke tekst voorzien van je keywords, Schrijf altijd teksten voor mensen en niet voor de zoekrobots. Gebruik minimaal 300 woorden, het liefst meer.

2. Inkomende backlinks
In een SEO video van Google professional Matt Cutts hoor je tussen de regels door dat de links naar een pagina/website enorm belangrijk zijn voor de ranking in de index. Daarnaast is het keyword gebruik in de anchor text van een inkomende link erg belangrijk!

3. Zoekintentie | Wees Relevant, toepasselijk en inhoudelijk
Een andere cruciale ranking factor voor Google is het overeenkomen met de zoekintentie van uw inhoud. Zoekintentie is in feite waar een gebruiker naar op zoek is. Elk zoekwoord is anders op Google en je moet het waarom achter die zoekopdracht begrijpen.

4. Website snelheid
Hoe snel uw website laadt wordt een steeds belangrijkere factor voor Google. Test de snelheid van uw website. Het is een factor die volgens Google belangrijk is voor de gebruikerservaring van uw site. Er wordt gekeken naar de snelheid, de responsiviteit en hoe snel verschillende elementen zoals lettertypes en afbeeldingen laden.

5. Is je site responsive?
Ook in 2019 blijft het ontzettend belangrijk dat je website op alle mogelijke apparaten goed functioneert. Sterker nog, eigenlijk kon je er in 2018 al niet mee wegkomen als je site niet responsive was. Google zal steeds meer uitgaan van mobile-first indexing, waarbij het voor je SEO-ranking dus als eerste naar je mobiele site kijkt.

6. Leeftijd van de domeinnaam
De leeftijd van je domeinnaam is erg belangrijk. Een oude URL met activiteit vertegenwoordigt vertrouwen en als uw website al lang online is dan ziet Google u als een gevestigde website. Hoe ouder de domein, hoe groter de kans is dat er met een hoofd keyword een goede ranking wordt behaald.

7. Keyword Optimalisatie
Google leest niet meer de metatag keywords, maar het is wel uitermate belangrijk dat er een relevant keyword staat in de title tag, in de domeinnaam, in de H1 tag en de interne link anchor tekst. Zorg altijd voor een natuurlijke optimalisatie gebaseerd op de content van de specifieke pagina. Houdt rekening met een keyword density van ongeveer 2,5%.

8. Website Structuur | Interne links
Zorg voor voldoende interne links met goede anchor teksten naar alle pagina’s. Bijvoorbeeld met een sitemap. Pagina’s waar geen links heen verwijzen zullen niet in de index worden opgenomen.

9. Website Veiligheid
Samen met de structuur van uw website, is de veiligheid van uw site nu een belangrijke Google ranking factor. Dit is waarom u ervoor moet zorgen dat uw site nu op HTTPS staat, omdat dit protocol de gegevens tussen uw website en de browser van uw gebruiker versleutelt.

10. Gebruikers Ervaring
De laatste Google ranking factor die we voor u hebben is de algemene gebruikerservaring van uw website. Nu zijn er een heleboel dingen die bijdragen aan een goede gebruikerservaring. Maar hoe meet Google dit? Google maakt gebruik van een kunstmatig intelligentie programma genaamd RankBrain, dat andere ranking signalen integreert zoals:

  • CTR (click-through-rate) – Dit is het percentage gebruikers dat op uw website link klikt in de zoekresultaten. Door het verbeteren van uw CTR, kunt u uw ranking stimuleren, vooral als je vast zit in de top-5 resultaten.
  • Bounce Rate – Het hebben van een hoog bounce percentage is niet goed voor je site. Als een groot aantal mensen op uw site klikt en vervolgens op de terugknop klikt zonder interactie met uw website, zal Google denken dat de pagina niet relevant is en zal het niet ranken.
  • Dwell Time – Dit meet hoe lang een bezoeker op uw site blijft nadat hij van de Google zoekresultaten komt. Hoe hoger de verblijftijd, hoe beter het is.

Ziet u inmiddels door de bomen het bos niet meer? Het kan nog moeilijker. Er wordt nl. veronderstelt dat Google meer dan 200 variabelen gebruikt om uw website te waarderen en te plaatsen in haar ranking lijsten. Niemand weet het precies welke variabelen en in welke volgorde en Google bewaart haar geheim angstvallig.

Optimaliseer uw eigen website

Wat betekent bovenstaande top 10 voor uw website? Wij laten u aan de hand van de volgende punten zien hoe u uw website in de praktijk op een goede manier voor Google kunt optimaliseren.

1. Een relevante domeinnaam voor uw website 
Kies indien mogelijk een relevante domeinnaam voor uw website, het kan namelijk vele posities schelen als iemand in Google zoekt naar een woord dat in uw domeinnaam voorkomt! Ook handig is om extra domeinnamen te registreren die goed passen bij uw website. Deze linkt u dan door naar uw hoofdwebsite. Het vervelende is dat de mooiste domeinnamen natuurlijk al vergeven zijn. Uw creativiteit is dus belangrijk.

2. Zorg dat er veel websites naar uw website verwijzen
Dit is dé belangrijkste regel voor Google: hoe meer websites verwijzen (linken) naar uw website, hoe relevanter uw website dus blijkt te zijn. En hoe relevanter de pagina’s zijn die naar uw website verwijzen, hoe belangrijker uw website dus blijkbaar is. Hier kunt u zelf niet zo heel veel aan doen, bedelen om een link naar uw website is not done. Als uw website niet interessant is, dan wordt het een lastig verhaal. Zorg dus dat u interessante content plaatst. Spammen in commentaar op YouTube en in forums kan helpen om uw zoekmachinepositie te verbeteren, maar is ook af te raden. Wanneer u echter op forums nuttig commentaar levert en er wordt de mogelijkheid geboden om uw website in te vullen, waarom niet?

3. Meld uw website aan bij Startpagina-dochters
Binnen Nederland is Startpagina.nl nog steeds een van de meest bezochte websites. Ook de vele Startpagina-dochters scoren goed. Aan te raden is dan ook om uw website bij zoveel mogelijk relevante Startpagina-dochters aan te melden, want hoe meer Startpagina-dochters een link naar uw website opnemen, hoe hoger uw zoekresultaten in Ilse. En omdat ook Google de Startpagina-dochters indexeert, stijgt uw website dus ook in hún achting.

4. Zorg voor een hoge dichtheid van zoekwoorden in de tekst 
Zorg dat woorden waarop u gevonden wilt worden vaak in de teksten van uw website voor komen, zonder dat dit natuurlijk de leesbaarheid negatief beïnvloedt. Voorbeeld: als u een site maakt over mp3-spelers, zorg dan dat dit woord vaak in de tekst voorkomt, maar niet elke drie of vier woorden want dat maakt het onleesbaar. Gebruik bij voorkeur ook veel synoniemen. In dit voorbeeld kunt u ook mediaspeler, audiospeler, mp3-player, mp3-apparaat, draagbare audiospeler etc. moeten gebruiken. Er zijn zelfs mensen die expres spelfouten maken, (bijvoorbeeld mp3-spler), want mensen maken ook typefouten bij het zoeken. Het vergt een andere aanpak dan u normaal zou hebben bij het schrijven van een tekst, maar u zult merken dat het wel degelijk werkt. Niet voor niets wordt het werk van internetredacteurs gekscherend ook wel ‘schrijven voor de zoekmachines’ genoemd.

5. HTML-tags
Een woord dat in de tekst staat telt mee voor de ranking. Maar een woord dat in een kop of titel voorkomt is ‘nog meer waard’. Woorden bijvoorbeeld geplaatst tussen en worden door onder andere Google gezien als belangrijker dan woorden die staan tussen en. Ook hier geldt weer: niet overdrijven. Voor mensen die CSS-styles gebruiken om de opmaak van hun pagina samen te stellen: gebruik ook zeker de Headings H1, H2 en H3!
Ook aan URL’s kan een titel worden meegegeven. Doen!

6. Geef elke pagina een pakkende titel 
Tussen de tags in de HEAD-sectie van de pagina kunt u de titel van een pagina opgeven. Kies hier voor een naam die duidelijk aangeeft waar de pagina over gaat. Ook dit telt zwaar mee voor Google. Wees dus niet lui en denk er goed over na.

7. Geef elke pagina een pakkende naam
Minimaal net zo belangrijk is het kiezen van een goede naam van de pagina. Een naam als ‘145.htm’ is nietszeggend en dat is jammer, want ook hier kunt u punten scoren! Maakt u een pagina over bijvoorbeeld HP DeskJet printercartridges, dan zou een goede naam kunnen zijn: HP-DeskJet-840C-Printer-Cartridges.htm.

8. Geef elke afbeelding een ALT-text (alternative text) 
Deze ALT-text, ‘alternative text’ wordt vaak verwaarloosd door websitebouwers. En dat is jammer. Een site die ook rekening houdt met mensen met een text-only browser (denk aan blinden en slechtzienden bijvoorbeeld) wordt hoger aangeslagen door Google. Gebruik deze mogelijkheid dan ook om hier relevante informatie over de afbeelding of foto te plaatsen.

9. Geef elke hyperlink / url een titel 
Slechts weinig mensen kennen deze mogelijkheid (en het kost wat extra tijd) maar het is zeker de moeite waard. U kunt namelijk elke hyperlink een titel meegeven. U doet dat op deze manier: link. Als u de muisaanwijzer boven de link houdt, dan ziet u net als bij de ALT-tekst van afbeeldingen/foto’s een ‘tooltip’.

10. Zorg voor goede Keywords
Google hecht niet zo heel veel waarde aan ‘keywords’ (een van de META-tags in de HEAD-sectie van de pagina, alleen zichtbaar in de bron). Meer wordt er gekeken naar de relevantie van de keywords. Komen de keywords overeen met de woorden in de tekst, dan kan het helpen om een hogere positie te krijgen. Komen de keywords niet overeen, dan kan uw website ook zomaar een aantal plaatsen dalen in de Google-zoekresultaten. Andere zoekmachines werken met andere algoritmes en voor die zoekmachines kan het dus nog nuttiger zijn. Maar zorg er dus voor dat de keywords (de woorden die u belangrijk vindt) daadwerkelijk op de pagina voorkomen en pas bij elke pagina uw keywords aan.

De kosten van een website

De vraag “Hoeveel kost een website?” keert regelmatig terug. Toch is deze vraag net zo min eenvoudig te beantwoorden als de vraag “Hoeveel kost een auto?”  Er zijn namelijk veel variabelen die de kosten van een website beïnvloeden.

Om u toch een prijsindicatie te geven: wij vragen standaard € 800,- (excl. BTW) voor een kleine compacte website. Deze kosten lopen op naar € 1200,- (excl. BTW) wanneer u kiest voor een WordPress website. Voor webwinkels of meer omvangrijke websites kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Onderhoud van uw website

Het is het mogelijk om het onderhoud van uw website vervolgens aan ons uit te besteden. Wij doen dit door een onderhoudscontract af te sluiten waarin prijs en aantal onderhoudsuren worden vastgelegd. Heeft u al een website? Ook dan kunt u het jaarlijks websiteonderhoud aan ons uitbesteden.

Heeft u vragen naar aanleiding van de prijs van een website en/of onderhoud neem dan vrijblijvend contact met ons op. Vertel ons uw wensen dan maken wij een offerte op maat.

Start uw eigen webwinkel

Kan iedereen een webwinkel beginnen? Jazeker! Voor het overgrote deel zijn er geen vergunningen meer nodig. Als je klein begint, bijvoorbeeld door eerst wat online te verkopen via je eigen webwinkel dan kun je dit bij de Belastingdienst opgeven als overige inkomsten. Ga je echter echt verkopen en ervaren bezoekers en klanten jouw webwinkel als onderneming dan zal de overheid willen dat jij je hiernaar gedraagt.

Wat heb je nodig om een webwinkel te beginnen?

Wat betreft de aanloopkosten hoeft het beginnen van een webwinkel niet duur te zijn. Zo bestaan de uitgaven hooguit uit de kosten van webhosting en de inkoop van je producten. Daar houden de basisvereisten al mee op. Je moet dan echter nog wel een keuze maken welk soort webwinkel je wil.  Zo is er de kant-en-klare webwinkel software (Mijnwebwinkel.nl of Shopify.nl) met maandelijkse abonnementskosten of de gratis webwinkel software die je als plugin integreert met je WordPress website (Woo-commerce). De kosten van deze laatste optie zijn eenmalig en liggen direct bij de bouw van de webwinkel. Kort samengevat komt de start van een webwinkel hierop neer:

Een passende domeinnaam

Webhosting waar uw webwinkel wordt geplaatst

Welke webwinkel software

Producten of diensten om te verkopen

Tijd en doorzettingsvermogen

Welke webwinkel software is de beste?

Er zijn duizenden webwinkels die gebruik maken van honderden verschillende soorten software.  Voor elke webwinkel kan dit  verschillend zijn. Om je globaal een inschatting te laten maken zijn er in ieder geval twee populaire vormen om een betaalbare webwinkel mee te beginnen.

  • Software voor een webwinkel met licentie Bij software onder licentie moet je denken aan een webwinkel die al is ontworpen. en die vervolgens kunt huren voor een prijs per periode. Je betaalt meestal een vast bedrag per maand maar andere tariefstructuren zijn ook aanwezig. Voorbeelden hiervan zijn Mijnwebwinkel.nl en Shopify.nl. Voordelen zijn dat dit vaak gebruiksvriendelijk is, snel kan worden opgezet en vaak direct een professioneel uiterlijk heeft. Het nadeel is soms dat de software wel zijn beperkingen kent. Zowel in uiterlijk, soms is de webwinkel te herkennen als een dertien in een dozijn winkel, en soms in mogelijkheden in techniek. Als je hele specifieke wensen hebt bijvoorbeeld. Maar voor de meeste starters voldoet deze software ruim voldoende.
  • Open source webwinkelsoftware Webwinkelsoftware die al is ontwikkeld maar nog compleet is aan te passen naar jouw wensen is mogelijk met open source.  Het bekende CMS WordPress heeft speciale webwinkel-plugins zoals Woocommerce waarmee je zelf een eigen webwinkel kunt beginnen. Open source webwinkelsoftware kent vrijwel geen grenzen, omdat de code vrij is, en je dus er net zo lang aan kan sleutelen totdat het werkt. Het downloaden hiervan kan (meestal) gratis en vervolgens moet je flink aan de slag om er echt een werkende webwinkel van te maken. Als je daar de tijd voor neemt kun je ver komen zonder een cent te moeten uitgeven.
    Opensource software wordt, net als het runnen van een webwinkel, helaas regelmatig onderschat. Het blijkt niet voor iedereen weggelegd om een heuse webwinkel te programmeren. Dat is wel wat anders dan een simpele website bouwen! Andere nadelen zijn dat hackers elke dag proberen in te breken in dit soort software. Meestal moet je software dus periodiek worden geupdated waardoor het soms bijna lijkt op licentiekosten. Daarnaast is open source soms zover door ontwikkeld dat de backend, het beheergedeelte dat jij zelf gebruikt, soms vrij onoverzichtelijk wordt door al die knoppen en opties.

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een eigen webwinkel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.